Göta Energi omdöme

Göta Energi är en elhandlare som riktat in sig på låga priser vilket märks på påslaget. I det här omdömet går vi igenom elbolaget.

Om Göta Energi

Göta Energi har sitt huvudkontor i Göteborg och är den elhandlaren som har växt mest de senaste 5 åren. Detta har bolaget gjort genom en hög prismedvetenhet hos kunden och billig el. 

"Många tycker att billig el är det viktigaste när de väljer elbolag. De senaste fem åren är Göta Energi det elbolag som har växt mest i Sverige tack vare prismedvetna kunder."

Göta Energi

När man tittar på Göta Energis priser och påslag så märks det att det är just priserna som sticker ut positivt. Elhandlaren också har fått 63.7 i SKI:s undersökning 2021 över kundnöjdhet.

Göta Energi elpriser

Göta Energi har delat in sitt produkterbjudande till privatpersoner i 3 olika kategorier. Spot On är bolagets avtal med rörliga priser som följer marknaden, Vintertrygg är mixavtalet med fast pris på vintern och Fast-el är precis som det låter ett fast elavtal. I det fasta avtalet kommer priset alltid att vara detsamma under hela den perioden som du kan välja då framgår inte påslaget. 

Väljer du däremot Göta Energis rörliga avtal kommer du att betala ett påslag som endast är 1 öre + elcertifikat 2.6 öre (som alla elhandlare betalar) på inköpspriset.

  • Ditt elpris blir då: inköpspriset för el + Påslag 1 öre + elcertifikat 2.6 öre + avgift och moms

Erbjudande och Rabatter

I dagsläget erbjuder Göta Energi fri månadsavgift i 12 månader utan bindningstid. För den som förbrukar under 5000 kWh/år fri månadsavgift en besparing av 588 kr och för den som förbrukar över 5000 kWh/år blir det 828 kr. Detta gör Göta Energi till ett av de billigaste elbolagen på marknaden.

Dessutom ingår en bonustimme varje dag där Göta Energi bjuder på 1 timme el samt prisgaranti om du inte sänker din månadskostnad från tidigare elbolag.

Tryck här för att gå vidare till erbjudande

Påslag

Göta Energis påslag är endast 1 öre/kWh och om du tecknar ditt elavtal nu så bjuder bolaget på påslaget under det första året. Elcertifikatet kostar 2.6 öre per kWh men elcertifikat är något som alla elhandlare måste betala för.

Avgift och bindningstid

För den som förbrukar under 5 000 kWh/år är Göta Energis månadsavgift 49 kr/mån. Om du istället förbrukar över 5 000 kWh går månadsavgiften upp till 69 kr/mån. Just nu bjuder emellertid elhandlaren på månadsavgiften i 12 månader.

Bindningstiden på Elavtalet är 0 månader om du har ett rörligt avtal medan uppsägningstiden är 3 månader.

Göta-Energi

Pris

Avtalsform: Rörligt Pris
Uppsägningstid: 3 mån
Bindningstid: 0 mån
Månadsavgift: 49–69 kr

Kampanj

värde 588 kr

miljo-ikoner

Fördelar och nackdelar

Göta Energi har fokuserat på att hålla priserna nere och erbjuda bra rabatter och villkor. Detta märks på påslaget som endast är 1 öre samt bonustimmen. I dagsläget bjuder Göta Energi dessutom elhandlaren på 12 månaders avgift vilket gör elavtalet till ett av de absolut billigaste på marknaden både för den som förbrukar mycket och lite el.

Göta Energi erbjuder något som de kallar för prisgaranti vilket innebär att om du inte sänker ditt elpris i förhållande till tidigare avtal så matchar elhandlaren skillnaden. Trots att Göta Energi är ett lågpris alternativ så har man till skillnad från många andra aktörer i det segmentet bra kundnöjdhet i SKI:s mätning 68.5 poäng medan branschmedel är 66.2 poäng.

En stor nackdel med Göta Energis erbjudande är att om du inte väljer produkten rent vatten kommer elen att komma från en mix av energikällor. Denna består till 47 % av förnyelsebar Energi, 27 % kärnkraft och 26 % fossilt (2020).

Fördelar

Nackdelar

Göta Energi företag

Till företag erbjuder Göta Energi ett antal erbjudanden. Bland annat finns det att välja på fast el, rörlig el, mixavtal och mikroproduktion. För att teckna ett elavtal för företag måste du kontakta Göta Energi eller fylla kontaktformuläret på bolagets hemsida för att bli kontaktad. 

Frågor & Svar

Göta Energi har 0 månader i bindningstid och 3 månader uppsägningstid på sitt rörliga avtal. På det fasta avtalet är bindningstiden samma som den avtalade perioden. 

Göta Energi har tre olika typer av avtal. Ett rörligt avtal där priset följer marknaden, ett mixavtal där priset är fast under vintern samt ett fast avtal.

Göta Energis el kommer 47 % från förnyelsebara källor, 27 % från kärnkraft och 26 % från fossila källor.

Om du lägger till rent vatten i ditt elavtal innebär det att din el kommer 100 % från vattenkraft.