Lumo Energi omdöme

Lumo Energi är en nordisk elhandlare som grundades 2015. På den här sidan kommer vi att djupdyka i elbolagets erbjudande.

Vindkraftverk
Fortum
Tibber elavtal
telge-energi-logotype
greenely logo
Vattenfall
Skelleftea-kraft
E-on

Om Lumo Energi

Lumo Energi är en nyare elhandlare som i dagsläget har närmare 70 000 kunder. Elbolaget skriver bland annat på sin hemsida att de fokuserar på att ge tydliga, snabba och informativa svar så att elkunden slipper fråga flera gånger.

"Lumo Energi är ett nordiskt elbolag, som grundades 2015. Vi är ett litet och flexibelt elbolag med sakkunnig kundservice – och närmare 70 000 nöjda kunder! Hos oss är kunden – du – i centrum! Vi har helt enkelt din el i fokus."

Lumo Energi erbjuder både fasta- och rörliga elavtal så att kunder ska kunna välja det som passar dem bäst. När det kommer till bundna elavtal finns både 12, 24 och 36 månader att välja mellan. Med ett rörligt elavtal kan du även välja timpris.

Lumo Energi elpriser

Lumo Energi har ett brett elavtalsutbud och elhandlaren erbjuder både fasta och rörliga elavtal. När det kommer till fasta elavtal har Lumo Energi fyra olika alternativ att välja mellan. Dessa är konstant fast elpris, trygg fast pris 12, trygg fast pris 24 och trygg fast pris 36 här kan du också välja bytesrätt som alternativ. 

När det kommer till det rörliga elavtalet finns både ett vanligt rörligt pris att välja samt ett avtal med timpris. Lumo Energi skriver tydligt ut sina påslag och andra kostnader och i skrivande stund, maj 2021 är påslaget 3.5 öre per kWh samt elcertifikatet 3.5 öre per kWh. Den fasta avgiften är 39 kr per månad.  På samtliga av Lumo Energis elavtal kan elkunden välja mellan mix, klimatmix och 100 % vindkraft. Om du väljer ett dyrare energislag tillkommer ett påslag för energikälla. 

  • Ditt rörliga elpris blir: inköpspriset för el + Påslag 3.5 öre/kWh + elcertifikat 3.5 öre/kWh + energikälla + avgift 39 kr/mån och moms

Erbjudande och Rabatter

I skrivande, stund maj 2021 erbjuder Lumo Energi ett års fri avgift som i vanliga fall är 39 kr per månad till ett värde om 468 kr per år. Utöver årsavgiften erbjuder Lumo Energi ett fritt påslag första året. För den som förbrukar 5 000 kWh per år vilket motsvarar en stor lägenhet eller villa utan eluppvärmning är detta en rabatt på ungefär 175 kr.

Påslag

Lumo Energi har ett påslag som är 3.5 öre per kWh vilket är en vanlig nivå för elhandlare. Detta är ett påslag som är till för att täcka bolagets kostnader. Utöver det utskrivna påslaget finns även inköpsrelaterade påslag så som elcertifikat 3.5 öre per kWh och volympåslag som finns hos alla elhandlare. 

Avgift och bindningstid

Lumo Energis månadsavgift är 39 kr per månad för att täcka kostnader vilket blir 468 kr på ett år. Lumo Energi har inte heller någon bindningstid vilket betyder att du kan byta avtal när du vill. Det finns däremot en uppsägningstid som är 1 månad.

Fördelar och nackdelar

Lumo Energi har gjort det lätt för sina kunder att välja elavtal och det finns många avtal att välja mellan. Oavsett vilket elavtal tar går det att välja mellan vilken energimix du ska ha och över lag är elbolaget transparanta med påslag och kostnader. Till de stora fördelarna hör bland annat att Lumo Energi erbjuder ett års fri månadsavgift. I skrivande stund, maj 2021 erbjuder elhandlaren även fritt påslag på ett annars lågt påslag.

En nackdel för vissa, är att Lumo Energi inte bara erbjuder fossilfri och förnyelsebar el. Istället har Lumo Energi ett alternativ som är marknadsmix där alla energikällor i Sverige ingår. Det går inte heller att välja elavtal som är certifierad med ”Bra Miljöval”.

Fördelar

Nackdelar

Frågor & Svar

Lumo Energi har 0 månader i bindningstid på rörliga avtal. Uppsägningstiden är däremot 1 månad.

Hos Lumo Energi kan du välja mellan ett stort antal avtalstyper. Elbolaget erbjuder fasta elavtal med 12–36 månaders fast pris samt ett konstant pris. Om du väljer rörligt elavtal kan du både välja mellan timpris och ett vanligt pris. Dessutom kan du välja energikälla i samtliga elavtal.

Hos Lumo Energi kan du välja mellan energimix som kommer från samtliga energikällor, klimatmix som även innhåller kärnkraft eller 100 % vindktraft.

Elavtaldirekt använder sig av cookies. Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies: