Telge Energi Omdöme

Telge Energi är ett av bolagen som toppar SKI:s lista över kundnöjdhet augusti 2022. I detta omdömmet går vi igenom Telge Energis erbjudande.

Om Telge Energi

Telge Energi är elbolaget som riktat in sig på hållbarhet och med elbolaget får du alltid 100% förnyelsebar energi som certifierad med märkningen Bra Miljöval från naturvårdsverket. Elbolaget fick 72.4 i kundnöjdhet i SKI:s mätning där branchsnittet låg på 66.2.

Telge Energi är elbolaget som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu tar vi nästa kliv och gör det möjligt för människor och företag att agera hållbart.

Telge Energi

När du tecknar ett elavtal hos Telge får du ett lågt påslag samtidigt som det går att få bra rabatter som nykund. I omdömet under berättar vi mer om priser, fördelar och nackdelar, företagserbjudande samt andra delar.

Telge Energi elpriser

Telge Energi erbjuder elavtal både för privatpersoner och företag. Det går att välja mellan tre avtalsformer som är rörligt elavtal, fast elavtal och mixavtal. Det rörliga priset skiftar månad för månad med marknaden medan du i det rörliga priset får samma pris per kWh under hela bindningstiden. I mixavtalet kan du exempelvis binda priserna under vissa perioder för att undvika de största variationerna i pris. 

  • Ditt elpris blir:  Påslag 5 öre + inköpspriset för el + avgift och moms

Erbjudande och Rabatter

Den som är nykund hos Telge Energi kan få tillgång till bra rabatter och erbjudanden. Just nu bjuder Telge Energi på 12 månadsavgifter vilket innebär en rabatt på 588 kr. För den som exempelvis bor i en lägenhet som förbrukar 2000 kWh per år innebär detta en rabatt om 29 öre per kWh.

Tryck här för att gå vidare till erbjudande

Påslag

Telge Energi tar ut 5 öre i påslag vilket är normalt bland elhandlare. Skillnaden på Telge Energi och många andra konkurrenter är dock att det i detta påslaget ingår Bra Miljöval (vanligtvis 1.5 – 2 öre/kWh) och elcertifikat. Desto högre elförbrukning du har desto viktigare blir det med ett lågt påslag eftersom att detta blir en större del av kostnaden i förhållande till fasta avgifter.

Avgift och bindningstid

Avgifter på elavtalen hos Telge Energi är 49 kr/mån. Är du nykund får du dock 12 månader gratis avgift. Om du tecknar rörligt elavtal hos elhandlaren finns inte heller någon bindningstid och uppsägningstiden är endast en månad. I ett fast avtal är bindningstiden samma som avtalstiden. 

Alltid 100% förnyelsebar el märkt Bra Miljöval

För privatpersoner behöver du inte tänka på något extra tillval för att få förnyelsebar el eller för att få Bra Miljöval. Dessa delar ingår alltid i Telge Energis elavtal för privatpersoner och är inte något som går att lägga till eller ta bort. 

telge-energi-logotype

Pris

Avtalsform: Rörligt Pris
Uppsägningstid: 1 mån
Bindningstid: 0 mån
Månadskostnad: 49 kr

Kampanj

värde 588 kr

miljo-ikoner

Fördelar och nackdelar

Med Telge Energi får du alltid helt förnyelsebar energi med märkningen Bra Miljöval. Detta är ovanligt bland elhandlare i Sverige och bara ett fåtal bolag har vågat att ta detta steget helt ut. Telge Energi har ingen bindningstid på sitt rörliga avtal så om du inte är nöjd med leverantören går det enkelt att byta.

Om du tecknar Telge Energi via företagets hemsida och godkänner en fullmakt hjälper elhandlaren dig med flytten och du behöver inte säga upp ditt nuvarande avtal utan Telge Energi sköter detta åt dig. 

En nackdel med Telge Energi är att det inte går att ha ett timavtal som följer elmarknaden varje timma. Avgiften på 49 kr per månad är inte heller bland de lägsta på marknaden men 12 månader ingår gratis och det går ofta att omförhandla elavtal efter den första perioden.

Fördelar

Nackdelar

Telge Energi företag

Telge Energi har ett antal olika avtal för dig som är företagare. Det går tyvärr inte att teckna avtalet direkt på Elbolagets hemsida utan du måste då prata med någon av deras företagsexperter. I företagserbjudandet finns det rörliga elavtal, portfölj 2 år,  fast elavtal och vinteravtal.

Även för elavtal till företag kommer alltid elen från 100 % förnyelsebara källor.

Frågor & Svar

Bindningstiden hos Telge Energi beror på vilken avtalsform du har på ditt elavtal. Väljer du som privatperson att ha ett rörligt elavtal finns ingen bindningstid. På ett fast elavtal gäller istället perioden som du har valt att ha ett fast pris. 

Att Telge Energi har valt att alltid köpa in el med märkningen Bra Miljöval innebär att de har några av de strängaste kraven i världen när det kommer till hållbarhet i elproduktionen. Bra Miljöval är naturvårdsverkets märkning. 

100 % förnyelsebar energi innebär att Telge Energi inte heller köper in el producerad med kärnkraft vilket många av konkurrenterna som skriver 100 % fossilfri el gör.

Du går enkelt in på Telge Energis hemsida och tecknar elavtalet. Då kommer Telge Energi även att säga upp ditt nuvarande avtal om du skulle ha ett samtidigt som man säkerställer att det inte finns någon bindnings eller uppsägningstid.

Telge Energi har ett påslag som är 5 öre per kWh vilket är lågt i förhållande till andra aktörer i branschen med tanke på att både Bra Miljöval märkning ingår och elcertifikat.