Greenely Omdöme

Greenely är en uppstickare bland elbolagem på den Svenska marknaden. Här kommer vi att gå närmare in på Greenelys erbjudande. 

Vindkraftverk
Fortum
Tibber elavtal
telge-energi-logotype
greenely logo
Vattenfall
Skelleftea-kraft
E-on

Om Greenely

Greenely är en uppstickare bland svenska elhandlare som erbjuder en app för att hjälpa användaren att minska elförbrukningen och optimera elförbrukningen under timmar på dygnet då elen är billigare. Greenely har endast en fast avgift och tar ingen egen marginal på elen enligt bolaget.

"Vår vision är att skapa den bästa kundupplevelsen för den moderna energikonsumenten!" "Den bästa elen är den som inte används och Greenely hjälper dig använda mindre el."

Idag har Greenely appen över 200 000 användare och när du tecknar ett elavtal hos Greenely är timpris det enda alternativet som går att välja och du har ingen bindningstid.

Greenely Elpriser

Greenely köper in sin el från NordPool vilket är elbörsen i Norden där alla elhandlare köper in sin el. Elpriset hos Greenely består av rörliga kostnader för inköp av el (timpris) samt en fast månads eller årsavgift beroende på Kundens val.

ElavtalPåslagAvgiftBinding
TimprisTill självkostnadspris*49-69 kr mån0 mån

* Utöver fast påslag tillkommer inköpskostnader som varierar från månad till månad, exempelvis balanskostnad, elcertifikat, kostnad för ursprungsgarantier, avgift till nordpool, avgift till Svenska Kraftnät, avgift till eSett. Detta gäller samtliga elhandlare och är inte unikt för Skellefteå Kraft.

Timpris

Greenely erbjuder endast avtal med timpriser vilket innebär att priset förändras från timme till timme för dig som kund och du kan därmed påverka när på dygnet du får billigast el. Exempelvis kan du ladda din bil på natten när elen är billigare och spara mycket pengar. I ett vanligt rörligt avtal blir det ett genomsnitt av samtliga elbolagets kunders användning under alla timmar på dygnet hela månaden som ger kostnaden per kWh. Detta gör att enskilda i vanliga fall inte har något incitament att förändra sin förbrukning.

  • Sparande Greenely: Vissa kunder sparar upp till 25 % på timpris enligt Greenely och de allra flesta som ställer om förbrukningen minst 10 %

Erbjudande och Rabatter

Greenely har just nu ett populärt erbjudande där elhandlaren erbjuder 6 månader utan avgift till ett värde av 414 kr. För att ta del av erbjudandet måste du använda Greenelys rabattkod när du tecknar avtalet.

  • För att ta del av erbjudandet måste du uppge rabattkoden: 6moff på Greenelys hemsida.

Uppdaterad (2024-01-16)  Tryck här för att gå vidare till erbjudande

Påslag

Greenely skriver på sin hemsida ”Med Greenely får du alltid 100% fossilfri energi till självkostnadspris per timme. Vi tar självkostnadspris och har därför stora incitament att minska kundernas elanvändning.”. Detta är bra då många elhandlare tar ett vinstpåslag som brukar vara mellan 5-10 öre per kWh. Tänk dock på att det i självkostnadspris ingår avgifter som alla elhandlare betalar till exempel Svenska Kraftnät och NordPool och dessa kan variera.

Avgift och bindningstid

Greenely har en månadsavgift som är 69 kr vilket är den enda kostnaden som elhandlaren själva tar ut för drift. Bindningstiden är 0 månader och uppsägningstiden endast 14 dagar. Om du tecknar elavtalet i 12 månader så får du 49 kr i månadsavgift.

greenely logo

Pris

Avtalsform: Timpris
Uppsägningstid: 14 dag
Bindningstid: 0 mån
Månadskostnad: 69 kr

Rabattkod

värde 414 kr

miljo-ikoner

Smartare Elanvändning

Den del som gör Greenely speciellt i förhållande till andra elhandlare är att man aktivt försöker få kunden att förbruka mindre och billigare el. Det finns många delar här som är värda att nämna men de kanske allra viktigaste är Appen, smart elbilsladdning och smartstyrning av värmen.

Greenelys App hjälper dig att minska elkostnaden samt användningen genom att visualisera och föreslå förbättringar. Du får din elanvändning timme för timme tillsammans med månads-och veckorapporter, det går att jämföra förbrukning mot grannar och Greenely varnar vid hög förbrukning.

  • App Store: Genomsnitt 4.6 poäng av 5 möjliga i över 7100 recensioner.
  • Trustpilot: Genomsnitt 4.0 poäng av 5 möjliga i över 1100 recensioner.

Smart laddning

Greenely har utvecklat algoritmer som hjälper dig att ladda elbilen under dygnets billigaste timmar. Det sker helt automatiskt via appen kombinerat med avtalet för el. Totalt finns stöd för upp till 13 bilmärken och det går att spara så mycket som 50% av elkostnaderna för elbilen. 

Smart uppvärmning

Om du har ett smart uppvärmningssystem i exempelvis en villa kan du koppla upp detta mot Greenely som styr uppvärmningen mot billigare timmar på dygnet. Detta gör att du slipper att värma upp huset under de dyraste timmarna på dygnet.

Fördelar och nackdelar

Greenely har många fördelar som är värda att nämna. Då elhandlaren enbart erbjuder timpris går det att spara mycket pengar för den som ställer om sin förbrukning till billigare timmar. Greenely har specialiserat sig på att göra det enklare för sina kunder att ta del av information kring hur du ska minska din elförbrukning och vilka timmar som är billiga. I dagsläget har Greenely över 4 av 5 poäng i både appstore, play store och på Trustpilot. För den som har elbil går det med hjälp av Greenely att fördela laddningen på de billigaste timmarna om dygnet. Detta gäller även vissa  även vissa uppvärmningssystem. 

  • Greenely billigast på elavtaldirekt: Under flera månader har Greenely tagit platsen som det billigaste avtalet i jämförelsen.

Den kanske allra största med Greenely gäller för den som har en förbrukning som är över 5 000 kWh. Desto högre förbrukning du har desto mer kan du spara på lågt påslag. Dessutom har Greenely alltid 100 % fossilfri energi.

För dig som inte styr om din förbrukning till billigare timmar utan fortsätter att diska och använda tvättmaskinen vid 08:00 på morgonen och 18.00 på kvällen kommer Greenely antagligen inte att bli billigare utan då blir priset ungefär som hos vanliga elbolag. Det kan upplevas som en nackdel att behöva tänka på när det blir billigare att förbruka elen.

Fördelar

Nackdelar

Greenely Rabattkod

Genom att fylla i rabattkoden på Greenelys hemsida får du 6 månader fri avgift. Det kan vara lätt att missa att fylla i rabattkoden eftersom at den inte fylls i automatiskt. Nedanför går vi närmare in på hur du aktiverar rabattkoden om du är intresserad av att teckna Greenely.

1. Gå vidare till Greenelys hemsida

2. I ifyllningsformuläret hittar du under ”Abonnemangstyp” jag har en rabattkod.

3. Tryck på rabattkoden och fyll därefter i 6moff.

4. Tryck på aktivera. Nu är du klar!

Frågor & Svar

Timpris med Greenely innebär att ditt elpris följer spotpriset (norden elbörs) timme för timme. Detta gör att du kan spara pengar genom att välja när på dygnet du exempelvis ska ladda din bil eller tvätta din tvätt.

Det finns många fördelar med Greenely:

  • 100 % fossilfritt
  • App med 6600+ recensioner snitt 4.6 på appstore
  • Timpris med hjälp för att få ned förbrukningen och billigare el
Greenely har ingen bindningstid vilket betyder att du kan byta elhandlare när du vill. Uppsägningstiden är däremot 14 dagar vilket är det snabbaste perioden som du kan byta.

Elavtaldirekt använder sig av cookies. Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies: