Greenely Omdöme

Greenely är ett relativt nytt elbolag på den Svenska marknaden. I det här omdömet kommer vi att gå närmare in på Greenelys erbjudande. 

Fortum
Göta-Energi
Telge-Energi
Greenly
Vattenfall
E-on

Om Greenely

Greenely är en uppstickare bland Svenska elhandlare som erbjuder en app för att hjälpa användaren att få ned elförbrukningen samt optimera elförbrukningen till timmar på dygnet då elen är billigare. Greenely har endast en fast avgift och ingen egen marignal på elen.

"Vår vision är att skapa den bästa kundupplevelsen för den moderna energikonsumenten!" "Den bästa elen är den som inte används och Greenely hjälper dig använda mindre el."

Greenely

Idag har Greenely appen över 150 000 användare och när du tecknar ett elavtal hos Greenely är timpris det enda alternativet som går att välja.

Greenely Elpriser

Greenely köper in sin el från NordPool vilket är elbörsen i norden där alla elhandlare till privatpersoner köper in sin el. Detta betyder att det inte går att få ett bättre eller sämre inköpspris någon annanstans. Greenely har inte heller något påslag utan tar endast ut kostnaden för elcertfikat 1.9 öre/kWh vilket är obligatoriskt hos alla elbolag samt 1.71 öre/kWh för el med certifieringen Bra Miljöval.

Ditt elpris blir:  1.9 öre/kWh + 1.71 öre/kWh + inköpspriset för el + avgift och moms

Timpris

Greenely erbjuder endast avtal med timpriser vilket innebär att priset förändras från timme till timme för dig som kund och du kan därmed påverka när på dygnet du får billigast el. Exempelvis kan du ladda din bil på natten när elen är billigare och spara mycket pengar. I ett vanligt rörligt avtal blir det ett genomsnitt av samtliga elbolagets kunders användning under alla timmar på dygnet hela månaden som ger kostnaden per kWh. 

  • Sparande Greenely: Vissa kunder sparar upp till 25 % på timpris enligt Greenely

Erbjudande och Rabatter

Greenely har just nu ett erbjudande där elhandlaren erbjuder 6 månader utan avgift till ett värde av 414 kr. För att ta del av erbjudandet måste du uppge rabattkoden: 6moff på Greenelysn hemsida.

Tryck här för att gå vidare till erbjudande

Påslag

Greenely erbjuder el till inköpspris vilket innebär att det inte finns något påslag på elpriset. I Sverige är det vanligt med ett påslag på över 5 öre. Det enda extra som du betalar för är elcertifikatet 1.9 öre vilket är obligatoriskt bland alla elbolag samt 1.71 öre för märkningen Bra Miljöval från naturvårdsverket. Desto högre elförbrukning du har desto mer fördelaktigt är det med ett lågt påslag. För den som är villaägare med eluppvärmning och förbrukar upp till 20 000 kWh per år hamnar Greenely bland de absolut billigaste elbolagen på marknaden.

Avgift och bindningstid

Greenely har en månadsavgift som är 69 kr vilket är den enda kostnaden som elhandlaren själva tar ut för drift. Bindningstiden är 0 månader och uppsägningstiden endast 14 dagar. 

Bra Miljöval

All el från Greenely har märkningen Bra Miljöval vilket innebär att den är 100 % förnyelsebar och har bland de striktaste kraven i världen på hållbarhet. Bra Miljöval är en certifiering av naturvårdsverket. 

Greenly

Pris

Avtalsform: Timpris
Uppsägningstid: 14 dag
Bindningstid: 0 mån
Månadskostnad: 69 kr

Rabatt

414 kr

miljo-ikoner

Fördelar och nackdelar

Greenely har många fördelar som är värda att nämna. Då elhandlaren enbart erbjuder timpris går det att spara mycket pengar för den som ställer om sin förbrukning till billigare timmar. Greenely har specialiserat sig på att göra det enklare för sina kunder att ta del av information kring hur du ska minska din elförbrukning och vilka timmar som är billiga. I dagsläget har Greenelys app i appstore över 2000 recensioner med ett genomsnitt av 4.4 vilket säger en del om användarvänligheten. För den som har elbil går det med hjälp av Greenely att fördela laddningen på de billigaste timmarna om dygnet. Detta gäller även vissa  även vissa uppvärmningssystem. 

  • 2000 recensioner: i appstore med 4.4 i snitt.

Den kanske allra största med Greenely gäller för den som har en förbrukning som är över 5000 kWh. Desto högre förbrukning du har desto mer kan du spara på lågt påslag och eftersom att Greenely erbjuder el till inköpspris kan detta bli en stor summa. Desutom har Greenely alltid 100 % förnyelsebar energi.

För dig som inte styr om din förbrukning till billigare timmar utan fortsätter att diska och använda tvättmaskinen vid 08:00 på morgonen och 18.00 på kvällen kommer Greenely antagligen inte att bli billigare. Det kan upplevas som en nackdel att behöva tänka på när det blir billigare att förbruka elen.

Fördelar

Nackdelar

Frågor & Svar

Timpris med Greenely innebär att ditt elpris följer inköpspriset på NordPool (norden elbörs) timme för timme. Detta gör att du kan spara pengar genom att välja när på dygnet du exempelvis ska ladda din bil eller tvätta din tvätt.

Det finns många fördelar med Greenely:

  • 100 % förnyelsebar el
  • Bra Miljöval märkning av naturvårdsverket
  • App med 2000+ recensioner snitt 4.4 på appstore
  • Timpris med hjälp för att få ned förbrukningen och billigare el
  • El till inköpspris utan påslag

Greenely har ingen bindningstid vilket betyder att du kan byta elhandlare när du vill. Uppsägningstiden är däremot 14 dagar vilket är det snabbaste perioden som du kan byta.