Kärnfull Energi omdöme

Kärnfull var 2019 det första elbolaget som erbjöd 100 % energi från kärnkraft i sitt elavtal.

Vindkraftverk
Fortum
Tibber elavtal
telge-energi-logotype
greenely logo
Vattenfall
Skelleftea-kraft
E-on

Om Kärnfull Energi

Kärnfull Energi erbjuder precis som namnet anspelar på el som är producerad 100 % från kärnkraft. Bolaget grundandes 2019 och sedan 2021 finns elhandlaren även i Danmark. Enligt Kärnfull Energi är bolaget opolitiskt, oberoende och drivs av eldsjälar i Göteborg som älskar innovation, fakta och teknik.

"Sveriges mest rationella elavtal – kärnenergi till timpris. För minimala utsläpp, stabila och låga elpriser, ny forskning och en orörd natur.

I Kärnfull Energis produktutbud finns endast rörliga elavtal. Enligt elhandlaren handlar detta om att man vill erbjuda ett rationellt val utan långa bindningstider. Det rörliga priset har på lång sikt varit det billigaste.

Kärnfull Energi elpriser

Kärnfull Energi erbjuder endast en typ av elavtal vilket är det rörliga. Påslaget är 1,95 öre per kWh vilket är lågt när det kommer till elavtal däremot tillkommer även ett påslag om 1,25 öre per kWh för något som elhandlaren kallar för ”Garanterad svensk kärnkraft + Forskningsstöd”. Den fasta månadsavgiften är 39 kr per månad.

  • Ditt rörliga elpris blir: inköpspriset för el (inkl. elcertifikat) + Påslag 1,95 öre/kWh + 1,25 (garanterat svensk kärnkraft + forskningsstöd) + avgift 39 kr/mån och moms

Erbjudande och rabatter

Just nu erbjuder Kärnfull Energi 6 månader fri avgift till ett värde av 234 kr för den som använder deras erbjudande kod. Du tar del av erbjudandet genom att gå in på Kärnfull Energis hemsida och fyller i dina uppgifter. I sista steget innan legitimering får du möjlighet att skriva in din Rabattkod.

Giltig: 2023-04-13 – 2023-08-31

Rabatt – 6 månadsavgifter (värde 234kr)
Rabattkod: brrwy

Till Erbjudande hos Kärnfull Energi

Påslag

Kärnfull Energi har olika typer av påslag där 1,95 öre per kWh går till omkostnader och vinst, medan 1,25 öre per kWh går till något man kallar garanterat svensk kärnkraft och forskningsstöd. Elcertifikatet som är en kostnad som finns hos alla elbolag är hos Kärnfull Energi ihopslagen med inköpspriset. Ett lågt påslag är viktigast för dig med en högre förbrukning, då detta utgör en större del av den totala kostnaden.

Avgift och bindningstid

Elhandlarens avgift är 39 kr per månad vilket är i det lägre spannet när det kommer till aktörerna i elbranschen. En låg avgift är viktigare för den som har en låg förbrukning eftersom denna i så fall står för en större del av kostnaden för elen.

Pris

Avtalsform: Rörligt Pris
Uppsägningstid: 1 mån
Bindningstid: 0 mån
Månadsavgift: 39 kr

100 %

Kärnkraft

miljo-ikoner

Fördelar och nackdelar

Kärnfull Energi är ett nytänkande bolag med ett erbjudande som särskiljer sig från mängden. Genom att enbart köpa el från kärnkraft har bolaget valt att stötta detta energislag. För många som är inne och läser om Kärnfull Energi är detta antagligen en av de största fördelarna med att välja elbolaget. Det finns inte heller någon bindningstid.

Avgiften och påslaget är något lägre än många andra elavtal på marknaden, även om det också tillkommer ett påslag för att stödja svensk kärnkraft och forskningsstöd. Då bolaget köper in sin el från NordPool som är den Svenska elbörsen blir inköpspriserna varken högre eller lägre än konkurrenter med andra energislag. 

En nackdel med Kärnfull Energi är att elhandlaren inte erbjuder någon typ av nykundsrabatt. Många aktörer har antingen 6–12 avgiftsfria månader eller en öresrabatt. Det går dock att få 6 månader fri månadsavgift med rabattkod: brrwy, gäller mellan 2023-04-13 – 2023-08-31.

Fördelar

Nackdelar

Frågor & Svar

Kärnfull Energi har ingen bindningstid utan du är fri att säga upp avtalet när du vill. Den enda tiden du behöver ta hänsyn till är uppsägningstiden som är 1 månad.

Kärnfull Energi erbjuder endast rörliga elavtal som kommer från 100 % kärnkraft. Du har också möjligheten att välja mellan vilket kärnkraftverk du ska stötta.

Kärnfull Energi kommer från 100 % kärnkraft.

Elavtaldirekt använder sig av cookies. Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies: