Telinet Energi omdöme

”Alltid billigt. Alltid grönt. Alltid enkelt” – Telinet energi erbjuder sina kunder hållbar el till billiga priser. Här kan du läsa mer om företagets erbjudande.

Vindkraftverk

Om Telinet Energi

Telinet Energi är ett elbolag som erbjuder dig att teckna elavtal med 100% förnybar el, endast från förnybara källor. Elbolaget startades år 2003 i Norge, men har funnits i Sverige sen år 2009 och med egen svensk organisation sen år 2012. De har dock fortfarande en väldigt liten och familjär, men effektiv och kraftfull, organisation som jobbar nära varandra.

"Vi vill bidra till bättre miljö, ökad konkurrens och lägre priser på den skandinaviska elmarknaden"

Sen 2010 har Telinet Energi en egen vindkraftsproduktion på Öland. Samtliga av deras produktion kommer idag från både sol, vind och vatten. De vill fortsatt utveckla deras hållbara, miljövänliga och konkurrenskraftiga eltillverkning och hela tiden pressa priserna på förnybar energi. Det vill säga, i enlighet med deras koncept; ”alltid billigt, alltid grönt”.  

Företaget har även fått goda omdömen vad gäller deras kundtjänst. Deras kundmedarbetare svarar snabbt såväl via telefon som mail. De kan även gå ut med olika erbjudanden och bra deals till deras kunder, för att främja förbrukningen av miljövänlig el.

Telinet Energi elpriser

Telinet Energi erbjuder ett flertal olika gröna elavtal för att du ska kunna hitta något som passar dig. Det finns elavtal med såväl fast pris som rörligt pris beroende på vad du föredrar. Samtidigt vill Telinet att det ska vara enkelt för dig att välja rätt – du ska känna dig lika säker på vilket elavtal som är det bästa för dig som på att de erbjuder 100% förnybar och billig el.

I dagsläget har de 4 elavtal att välja mellan:

  • Rörligt förnybart
  • Rörligt förnybart med timpris
  • Fast elpris
  • Egen produktion

Detta innebär att du kan välja elavtal baserat på huruvida du vill minska din elkostnad varje månad, eller om du föredrar ett pris som varierar från månad till månad. Priserna styrs dock alltid av elbörsen Nord Pools rörelser.

Avtalet egen produktion passar dig som har egen elproduktion och vill kunna få ersättning för ditt överskott, till ett marknadsmässigt pris. På Telinet Energis hemsida får du en tydlig överblick av hur mycket de olika elavtalen kostar, allt från månadsavgift till avgift per kWh och spotpris (vid egen produktion).

Erbjudande och Rabatter

Tyvärr har Telinet Energi inte några erbjudanden eller rabatter för tillfället. Vanligtvis erbjuder elbolag en nykundsrabatt på månadsavgifterna eller rabatt på påslaget. Telinet har dock inget påslag vilket kan vara en av anledningarna till att det inte finns tillgängliga erbjudanden.

Påslag

En av Telinets stora fördelar är att företaget inte lägger på något extra påslag vilket är standard bland elhandlare. Istället tar Telinet Energi ut en månadsavgift för att till viss del kompensera för detta. Priset, framförallt för dig med högre elförbrukning, blir då betydligt mycket billigare jämfört med många andra konkurrerande elbolag.

Månadsavgift

Beroende på vilket elavtal du väljer att teckna hos Telinet Energi ser nivån för månadsavgiften lite olika ut. Lägst månadsavgift är 49kr/ mån, och högst är 69kr/ mån för det rörliga abonnemanget med timpris. Utöver månadsavgiften betalar du varje månad ett visst elpris (rörligt eller fast beroende på vilket avtal det gäller), samt elcertifikat och moms.

Månadsavgift:

  • Rörligt förnybart: 59 kr
  • Rörligt förnybart timpris: 69 kr
  • Fast elpris: 69 kr
  • Egen produktion: 49 kr

För att få en tydlig bild av Telinet Energi elpriser måste du klicka dig in på varje enskilt avtal och läsa mer under avgifter & skatter. I förhållande till andra elbolag – där avgiften ofta ligger på mellan 30-70kr – är detta rimliga priser, inte minst med tanke på att elen är förnybar och att du endast har 1 månads uppsägningstid.

telinet-logo

Pris

Avtalsform: Rörligt Pris
Uppsägningstid: 1 mån
Bindningstid: 0 mån
Månadsavgift: 59 kr

Inget

påslag

miljo-ikoner

100% förnybart hos Telinet Energi

Telinet Energi har ett främsta fokus, och att det är kunna erbjuda sina kunder grön och billig energi oavsett vad. De vill att det ska vara en självklarhet att få tag på förnybar energi utan krångel.

Samtidigt ser de till att pressa priserna för att kunna erbjuda lägsta priset på marknaden, och fortsätta uppfylla deras slogan; ”Alltid billigt. Alltid grönt. Alltid enkelt.” Tecknar du ett elavtal hos Telinet kan du alltså känna dig säker på att elen är kommer från solen, vinden eller vattnet.

Priserna kommer såklart variera beroende på elmarknaden och hur elbörsen NordPool rör sig, samt beroende på vilket avtal du vill teckna och hur mycket el du förbrukar. De jobbar dock dagligen för att pressa priserna och ge hållbar energi.

telinet-energi-eldiagram

El ut är el in

Elbolaget Telinet vill kunna försäkra dig om att den förnybara el som du, och alla andra av deras kunder, är i behov av varje månad finns tillgänglig. Därför har de skapat som en egen produktionscykel, där de mäter varje enskild kunds energiförbrukning och ser till att handla motsvarigheten i garantier från eltillverkaren. 

På så sätt kan de se till att den el som går ut – i takt med att du gör av med den – kommer in igen. Detta är inte bara en trygghet för dig som kund, utan detta bidrar även till att allt fler fortsätter använda sig av naturliga energikällor och förnybar el. För en mer hållbar framtid, något de själva arbetar för i stort.

Fördelar och nackdelar

Värt att nämna är dock att Telinet inte endast har fått positiva recensioner och goda omdömen. En stor del av deras kunder har dessvärre angett att de är väldigt besvikna på elbolaget i olika sammanhang, där de skickat in varierande klagomål.

En del klagar på kundservicen och kundupplevelsen överlag, andra klagar på elpriserna och månadsavgifterna, och somliga klagar på otrygga val. Inte riktigt något att hänga i granen. Elbolaget finns även dessvärre med på Klagomålslistan från Energimarknadsbyrån. För dig som funderar på att gå över till Telinet Energi bör du ha detta i åtanke.

Detta kan förbättras

Värt att nämna är dock att Telinet inte endast har fått positiva recensioner och goda omdömen. En stor del av deras kunder har dessvärre angett att de är väldigt besvikna på elbolaget i olika sammanhang, där de skickat in varierande klagomål.

En del klagar på kundservicen och kundupplevelsen överlag, andra klagar på elpriserna och månadsavgifterna, och somliga klagar på otrygga val. Inte riktigt något att hänga i granen. Elbolaget finns även dessvärre med på Klagomålslistan från Energimarknadsbyrån. För dig som funderar på att gå över till Telinet Energi bör du ha detta i åtanke.

Fördelar

Nackdelar

Frågor & Svar

Telinet Energi är ett elbolag som startades, och fortfarande både ägs och drivs, av bröderna Arctander. Bolaget startades år 2003 i Norge men har sen 2009 funnits i Sverige, där de 3 år senare (2012) även fick en helt egen organisation för den svenska marknaden.

Telinet Energi är själva väldigt måna om att dagligen pressa priserna för den förnybara elen. Detta då de strävar efter att kunna erbjuda grön el till billiga priser, såväl idag som imorgon. Detta har de lyckats bra med. Du själv väljer om du vill ha fast eller rörligt elpris.

Elavtaldirekt använder sig av cookies. Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies: